Αφιερωμένο στα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας μας

Αγαπημένα μας παιδιά,

Άλλη μια κατηχητική χρονιά πέρασε, φέτος υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Κάθε Κυριακή «συναντιόμασταν» στο viber, αλλά η απουσία των προσώπων και του χαμόγελού σας ήταν φανερά αισθητή. Ωστόσο, η χαρά τής «συνάντησης» και του μοιράσματος της αλήθειας του Χριστού με τις δικές σας παιδικές ψυχές μάς έδινε –και εξακολουθεί να μας δίνει– δύναμη και αισιοδοξία για να προχωράμε.

Κρατήστε, παιδιά, βαθιά μες στην ψυχή σας την πίστη στον Θεό, στο Ευαγγέλιο και στους αγίους. Μείνετε σταθεροί στις αλήθειες της ζωντανής πίστης μας και ακλόνητοι στις παντοτινές αξίες και στα ιδανικά που –αιώνες τώρα– από γενιά σε γενιά διδαχθήκαμε: αγάπη, πίστη, ελευθερία, αλήθεια, σεβασμό, θάρρος, ανδρεία, υπομονή, επιμονή, κατανόηση, καλοσύνη, συγχωρητικότητα, ανεκτικότητα, δικαιοσύνη, ελπίδα.

Πρόκειται για αξίες διαχρονικές, που δεν μεταβλήθηκαν ούτε αλλοιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, όσο κι αν πρόσωπα ή πράγματα θέλησαν κατά καιρούς να το κάνουν…

Έτσι κι εσείς, μείνετε πιστοί σε όσα μάθατε και ποτέ και για κανέναν λόγο μην τα ξεχνάτε. Να έχετε στον νου σας πάντα τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «Εσύ όμως να μένεις σ’ αυτά που έμαθες και που για την αξιοπιστία τους έχεις τεκμήρια» (Τιμ. Β΄ 3,14). Γιατί όπως ο ίδιος συμπληρώνει: «Μαζί με τον Χριστό αν πεθάναμε, μαζί Του και θα ζήσουμε» (Τιμ. Β΄ 2, 11).

Η ημέρα της λήξης της φετινής χρονιάς είχε –συμπτωματικά ίσως– μια ιδιαίτερη, συμβολική σημασία: ήταν ημέρα μνήμης του αγίου Ευγενίου Ροντιόνωφ, ο οποίος, όπως σας γράψαμε στο τελευταίο μας μήνυμα, αποκεφαλίστηκε γιατί αρνήθηκε να βγάλει τον σταυρό που φορούσε.

Τα παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένα σε σας, παιδιά. Τα δύο πρώτα στα μικρότερα και το τελευταίο στα μεγαλύτερα.

Με την ευχή να εμπνεόμαστε όλοι μας από αυτά και την ελπίδα που απορρέει από την πίστη μας στον Θεό, ευχόμαστε σε όλους σας καλό και ευλογημένο καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα χρονιά. Να είστε βέβαιοι πως δεν σας ξεχνάμε και πως δεν παύουμε να προσευχόμαστε για σας. Θυμηθείτε –όσα παιδιά καταφέρατε και ήρθατε στη λήξη μας– την ευχή που, όπως είπαμε, συνήθιζε να δίνει ο Ρουμάνος άγιος γέροντας Κλεόπας: «Να σας καταπιεί ο Παράδεισος!». Μακάρι να αξιωθούμε όλοι μας!

Από την εκδρομούλα μας στο ξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών – Αγίου Χαραλάμπους, πάνω από την ενορία μας, κατά τη λήξη της κατηχητικής χρονιάς (23/5/2021).